isaro

sieraden
Ankephien van Tijen

‘Achter elke kraal zit een verhaal’

Inspiratie
Isaro betekent ‘kraal’ in het Rwandees. Onder deze naam maak ik sinds 2004 sieraden, vooral kettingen. Mijn inspiratie haal ik met name uit de natuur, de kleuren en vormen van het landschap, diverse wereldculturen en het combineren van materialen en technieken. Maar ook uit gebeurtenissen zoals zwangerschap, geboorte, afscheid, rouwen en trouwen. Verder vind ik ook één speciale kraal kopen of een stukje hout vinden en daarbij combinaties zoeken inspirerend.

Materialen
Elke ketting van Isaro is uniek. De kettingen worden gemaakt van natuurlijke materialen uit de hele wereld. Denk aan zilver, brons, alpaca, bladgoud, koper en (edel)stenen. Of aan ivoor, been, hoorn, pitten, glas, keramiek en hout. Ook verwerk ik linnen, zijde, wol, katoen en bloemen.

Over mijzelf
Ik heb een opleiding Handvaardigheid en een opleiding Creatieve Therapie gevolgd. Daarnaast volgde ik diverse cursussen en workshops, waar ik met verschillende technieken leerde werken, die ik toepas bij het maken van sieraden. Deze cursussen en workshops werden gegeven door onder andere Grethe La Croix, Monne Wilmes, Janny Huisman-Rozema (Yan-Art), Zsófia Marx, Saskia ter Welle en Anneke Bruin.